\ İşletmeler için Endüstri 4.0 Fırsatını Yakalamak

Yer

Rektörlük, Mavi Salon

Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, Ataşehir 34755 İstanbul

Dijital yenilik ve bu süreçlere uyum bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır: işletmeler, alaka düzeyini korumak ve pazarı (B2B and B2C) yönlendirmek için kilit paydaşlarıyla ve müşterileri ile etkileşim kurmak için dijital kanalları kullanmaları gerektiğini zaten fark ettiler. Bununla birlikte, değişimin ne kadar hızlı gerçekleşeceğini ya da pazarın ve müşteri isteklerinin değişime ne kadar yakın ve ne kadar önemli olduğunu anlayan bir işletme yönetim olması gerektiğini bilmeliyiz. ‘Her şeyin’ sayısallaştırıldığı bir dünyadaki gerçek zorunluluk, işletmelerin rekabetten önce kendi iş modellerini korumak ve rekabetçi olabilmek için yenilik arayışı içinde olmasıdır. Yenilik stratejileri olmaksızın şirketler, giderek daha dijitalleşen dünyadaki rekabet avantajlarını kaybedeceklerdir. Teknoloji değişimi katlanarak hızlanarak yeni dijital platformlar ve cihazlar ortaya çıkaracağı için işletmeler için kaybedecek zaman yoktur. Ayrıca, ‘generation Y’ veya ‘digital natives’ lerin beklentileri, dijitalizasyona uyum için çok önemli olmuş bundan dolayı şirketlerin değişim hızına ayak uydurması veya ilgi düzeyini kaybetmemesi bir zorunluluk haline gelmiştir.

Nejat Ege, 1989 yılında Maçka Teknik Lisesi Elektrik bölümünden, 1993 yılında da Marmara Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993 yılında EKA Elektronik’te Ar-Ge ve Ür-Ge Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1997 Ekim ayından itibaren ABB Elektrik’te Proses Endüstrisi grubunda otomasyon projeleri mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2000 yılından itibaren ise Sürücüler ve Elektrik motorları bölümünde satış mühendisi ve çimento sektörü sorumlusu olarak çalıştı. 2004-2007 yılları arasında Sürücüler ve Elektrik motorları bölümünün Türkiye Satış Müdürlüğünü yaptı. 2007- 2013 yılları arasında ise Proses Endüstrisi grubunun Pazarlama Müdürü ve Metal sektörü lokal iş birimi müdürü olarak çalıştı. 2014 yılından itibaren Sürücüler Motorlar ve Robotlar grubunun İş Geliştirme Müdürü olarak çalışmaktadır.

teknoloji