DUYURU: Bölümümüz ardarda üçüncü kez tam süreli (5 yıllık) MÜDEK akreditasyonuna layık görüldü.

MÜDEK, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’dir. Dernek, mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmaktadır. Aynı zamanda MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir ve EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir.

2019 yılı akreditasyon kararlarının alındığı Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu toplantısında 2018-2019 döneminde değerlendirilmiş olan toplam 128 mühendislik programından 11 program için tam süreli akreditasyon, 20 program için sonraki genel değerlendirmeye kadar akreditasyon sürelerini uzatma, 94 program için ara değerlendirme koşulu ile akreditasyon kararı, 3 program için akreditasyon vermeme kararı alındı.

Bölümümüz, 2008 yılından beri sahip olduğu MÜDEK akreditasyonunu, ardarda üçüncü kez tam süreli olarak (5 yıllık) almaya hak kazandı. Emeği geçen tüm bölüm personelini kutluyor, öğrencilerimize ve aday öğrencilerimize müjdeliyoruz.

mudek2019eurace2019